ELAC werd in 1926 opgericht in de Duitse havenstad Kiel. In die tijd was ELAC nog niet actief op het gebied van geluidsapparatuur, maar stond de ontwikkeling van sonar-apparatuur voor de scheepvaart centraal.

Van maritieme industrie
naar pick-ups


Na de verkoop van de maritieme tak startte ELAC in 1948 met de productie van pick-ups en iets later met pick-upelementen. Zo groeide ELAC in de jaren 60 en 70 uit tot een van de grootste spelers wereldwijd op het gebied van draaitafels.

Focus op luidsprekers

Medio 1979 begon ELAC ook radio’s te produceren. Ten tijde van de opkomst van de cd-speler medio 1984 besloot ELAC zich echter volledig te gaan richten op de ontwikkeling van luidsprekers. In de loop der jaren zijn een aantal iconen ontwikkeld die tot op de dag van vandaag – zij het in een doorontwikkelde vorm – nog steeds onderdeel zijn van het assortiment.

Tijdloze klassiekers


De ELAC 4Pi rondstralende super tweeter uit 1989 is legendarisch en nog altijd alive and kicking. Ook de JET ribbon tweeter is vanaf het jaar van introductie in 1996 tot op de dag van vandaag niet weg te denken uit het assortiment. Het VX-JET coaxiaal high-end chassis is een volgende mijlpaal, net als de karakteristieke woofers met kristalconussen.

Innovatieve productontwikkeling


Sinds 2014 is ELAC ook weer actief op het gebied van elektronica. Baanbrekende subwoofers die u kunt inregelen met een app, de komst van de ELAC Discovery Music Server, Alchemy high-end apparatuur en de Navis actieve luidsprekers laten zien dat ELAC blijft innoveren.

Onovertroffen techniek


Inmiddels is ELAC uitgegroeid tot een van de meest innoverende fabrikanten wereldwijd met researchcentra in Duitsland, USA en Canada. De hoogwaardige techniek, het vakmanschap en de aandacht voor detail zijn onovertroffen. Anno 2022 staat ELAC voor de introductie van spraakmakende producten voor de Custom Install markt.

Benieuwd naar de producten van ELAC?

Bekijk alle luidsprekerseries